Analsex innebærer at anus stimuleres og penetreres med en finger, dildo, penis eller annet. Analsex kan nytes av både både kvinner og menn.

Anus er en av kroppens erogene soner. Stimulering av denne sonen kan for noen forsterke opphisselsen eller orgasmen. Noen liker analsex, andre ikke.
For mange er analen og analsex forbundet med en del tabu og det kan være vanskelig å begynne å utforske akkurat denne delen av kroppen.

 

Hvordan komme i gang?
For den uerfarne kan steget til penetrerende analsex føles langt, men penetrering er ikke ett krav. Man kan godt holde seg til å stryke og stimulere utenpå.

 

Bruk gjerne glidemiddel uansett, det gjør det bedre. For den som er nysgjerrig på analsex kan det være smart å starte med å utforske på egen hånd. Oppdager man at dette er noe man liker, kan man invitere inn en sexpartner.
Før noe føres inn i endetarmen, er det viktig med god stimulering av endetarmsområdet, både området rundt og i selve åpningen. Bruk en finger, gjerne med glidemiddel når du stimulerer. Når lukkemuskelen føles slapp og det ikke er vondt å presse inn en finger, er det klart for å forsøke noe større. Dersom det gjør vondt har du kanskje ikke brukt god nok tid og lukkemusklene kan fremdeles være for stramme.


For den som er nybegynner i analsex, er det lurt å begynne med å føre inn noe av mindre størrelse, som en finger eller en analplugg, før man går over på en penis eller større buttplugg.

 

Husk at du alltid bør bruke glidemiddel!

 

Analsex kan være fint og gi nytelse, men det er viktig at begge er enige om at de ønsker det. Det er noen forhåndsregler man bør ta for at opplevelsen skal bli god og vellykket, og for å hindre at den fører til smerter eller skader.
Det er som sagt viktig å bruke rikelig med glidemiddel ved analsex. Dette er fordi endetarmen ikke har naturlig fukt. Glidemiddel vil minske sjansen for rifter og sår når du fører noe inn i analåpningen. Det er også anbefalt å benytte kondom, dette er for å hindre smitte av seksuelt overførbare infeksjoner, og for å hindre at det kommer avføringsrester på det du fører inn i endetarmen. Når man bruker kondom er det alltid viktig å bruke glidemiddel som er vann- eller silikonbasert.

Oljebasert glidemiddel må ikke brukes, da dette kan føre til at kondomet går i oppløsning eller sprekker.

 


Veksler du mellom anal- og vaginalsex, er det viktig å alltid bytte til nytt kondom hvis man bytter fra penetrering av penis til penetrering av skjede. Dette gjelder også hvis man har oralsex etter analsex. Bakterier og parasitter fra endetarmen kan føre til blant annet skjedekatarr, halsbetennelse og andre infeksjoner.


For den som vil bruke sexleketøy i analen, er det veldig viktig å bruke produkter som er laget for bruk i anus. De har en plate eller lignende i bunnen som gjør at de stopper og hindres i å forsvinne inn i kroppen.

 


Buttplug - En buttplug minner om en dildo, men er kortere og er formet med en slags plate i bunnen, så den ikke kan forsvinne i endetarmen.
Dildo - Du kan godt bruke en dildo til analsex, men sørg for å holde godt fast: Stikker du den for langt inn, kan den nemlig forsvinne opp i endetarmen, og det kan resultere i en litt merkelig tur på legevakten (og det vil vi jo helst unngå!)
Vibrator - En vibrator kan også være deilig å bruke. Den skal ikke nødvendigvis stikkes inn, men det kan være en effektiv måte at få deg til at løsne opp rundt anus.

Husk igjen å holde godt fast.


En vibrator er perfekt til å stimulere klitoris under analsex.

 


HYGIENE VED ANALSEX
Noen velger å avstå fra analsex fordi de er bekymret for hygienen, men det er som oftest en unødvendig bekymring. Før man skal ha sex, kan man vaske rundt analåpningen.


Til vanlig er endetarmen tom, og det er kun når du føler at du må på toalettet at det er avføring i den nederste delen av tarmen.
Det kan derimot være rester der, men det er rett og slett noe man må regne med om man skal ha analsex. Man kan også bruke en analdusj for å vaske åpningen.


Det er også viktig å huske på at verken kroppsdeler eller sexleketøy skal overføres fra analen til skjeden. Skal du gå fra analsex til vaginal sex, må du enten vaske deg selv eller sexleketøyet grundig først. Eller så kan kondomer brukes, som deretter tas av eller byttes før du fører noe inn i vaginaen.


Lykke til!

Du er påmeldt! Din rabattkode er: BREV10
Din e-post har blitt registert.