Onani er seksuell nytelse som man kan gi seg selv eller en partner. Noen onanerer ofte, andre sjelden. Det er ikke farlig å onanere, tvert imot kan det dempe stress, frigi endorfiner, og redusere risikoen for risikofylt sex. Andre betegnelser på denne aktiviteten er masturbasjon, eller å runke.

Onani er en helt normal måte å utforske kroppen sin på og oppdage hva som føles godt.

Det kan gjøres på forskjellige måter. Vanligvis innebærer det å berøre seksuelle deler med hånden eller bruke ett sexleketøy mens man tenker seksuelle tanker eller fantaserer.

Jenter og kvinner kan vanligvis onanere ved å gni, stryke eller presse på klitoris. Klitoris er den mest følsomme seksuelle delen hos kvinnen. Hun kan også berøre brystene sine og andre følsomme områder av kroppen.

Siden onanering ofte gir orgasme, vil sexlysten etterpå dempes. Menn som plages med for tidlig utløsning, kan ved å onanere og få sæduttømning noen minutter før seksuelt samleie, ha større mulighet for å forsinke utløsningen under samleiet.

For kvinner kan onani forhindre infeksjon i både livmorhalsen og i urinveiene, i tillegg til å styrke bekkenmuskulaturen og gi bedre sex.


Masturbasjon kan også være en fordel for partneren din fordi man blir tryggere på seg selv og sin egen kropp. I tillegg finner man ut hva som fungerer for en selv og eventuelt hva som ikke fungerer. Demonstrerer du dette for din partner kan dette være en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

Du er påmeldt! Din rabattkode er: BREV10
Din e-post har blitt registert.